aproximació - text - accionisme

<<...I la tercera peça, la va fer el 1978. a la Pobleta de Vellveí (al Pallars Jussà). Tornàvem uns set amics de fer una excursioneta i vam veure com una àgila immensa es precipitava en picat cap a un prat i hi garfia un conill, amb el qual a les urpes s’enlairà tot seguit fins a una altura molt i molt considerable, des d'on deixà caure la presa: i l’ocellot tornà a baixar per endur-se-la i menjar-se-la.

Llavors, en Benito, gairebé sense dir ni piu, es llevà l’abric, l’envaginà –era folrat amb una pell semblant a la de be- se’l posà a les espatlles, anà cap al mig del prat i s’hi situà de Quatre grapes, a fi que l’àgila es pensés que ell era un be. I, efectivament aviat aparegué l’au, que volà en cercles damunt el prat, on Benito, agenollat i amb les mans a terra es movia a poc a poc. I, de cop i volta, aquell monstre garfí l’abric, i l’artista s’hi aferrà amb les dues mans, una a cadascuna de les butxaques, mentre la fera s’envolava amb l’abric i en Benito a sota. I al cap d’uns segons, i des d’uns cinc metres d’altura, aquest es deixà caure sobre un apilament ample de bales de palla. I uns centenars de metres enllà. L’abric anava caient des de l’airecel...>>

·>

POSTER#1 / Centre d'Art Santa Mònica / David Bestué, Marc Vives. 2006. (Bajo licencia Creative Commons - by/2.5/es) (fragment)